انواع کولرگازی

ساخت وبلاگ

یکی از رایج ترین سیستم های HVAC برای ساختمان های اداری، مسکونی و تجاری، کولرگازی یا اسپلیت است که سال های زیادی است مورد توجه عموم مردم قرار گرفته است.

تعمیرات کولرگازی

 

یکی از رایج ترین سیستم های HVAC برای ساختمان های اداری، مسکونی و تجاری، کولرگازی یا اسپلیت است که سال های زیادی است مورد توجه عموم مردم قرار گرفته است.

دلیل نام گذاری آن به اسپلیت این است که از دو یونیت جداگانه تشکیل شده است و اسپلیت هم به معنای دو پارچه است. در واقع نوعی دستگاه تهویه است که توسط سیکل تبرید تراکمی گرما را از محیط می گیرد و آن را در خارج از محیط دفع می کند. در برخی دستگاه ها می توان این چرخه را برعکس کرد و کولر را به پمپ حرارتی تبدیل کرد که این عمل باعث می شود در زمستان به عنوان سیستم گرمایشی مورد استفاده قرار داد.

یونیت خارجی آن که شامل کندانسینگ ( کمپرسور و کندانسور ) است در محیط خارجی نصب می شود و یونیت داخلی آن که شامل هوارسان ( اواپراتور هوایی، فن دمنده و شیر انبساط ) است در محیط داخلی روی دیوار نصب می گردد. به طور کلی هر اسپلیت یا کولرگازی دارای چهار قسمت است که شامل کمپرسور، اواپراتور، شیر انبساط یا لوله موبین می شود.

کولرگازی هم مانند سایر لوازم خانگی دیگر ممکن است دچار خرابی یا آسیب شوند که در صورت مشاهده هرگونه مشکل باید به تعمیرکار متخصص مراجعه کرد وگرنه محتمل آسیب های جدی تر و هزینه های بیشتر می شود. ویرا سرویس یکی از معتبرترین مراکز تعمیر در تهران است که برای تعمیر کولرگازی یا لوازم خانگی دیگر، تکنسین های دوره دیده و مجرب خود را به تمام نقاط تهران می فرستد.

تکنولوژی اینورتر

کولرهای گازی جدید دارای تکنولوژی اینورتر هستند به این معنی که اینورترها توسط فرکانس و ولتاژ باعث تغییر و تنظیم می شوند و همین عمل باعث می شود که سرعت موتور کمپرسور تغییر کند. در کولرهای گازی قدیمی در هنگام شروع به کار، موتور کمپرسور نیاز به جریان الکتریکی بالایی دارد و جریان آن با رسیدن موتور به دور نامی به یک سوم کاهش پیدا می کند.

زمانی که دمای محیط به دمای استاندارد و تنظیم شده برسد، فرمان خاموش شدن موتور توسط ترموستات کولر صادر می شود. با افزایش دما بین یک تا سه درجه سلسیوس موتور مجددا روشن می شود که با توجه به اینکه جریان در هنگام استارت موتورهای الکتریکی زیاد مصرف می شود، مصرف برق نیز افزایش می یابد. 

به عبارت دیگر کمپرسورهایی که دارای اینورتر هستند شامل یک درایو فرکانس متغیر می باشند که توانایی کنترل سرعت راه اندازی و ادامه کار الکتروموتور را دارند به این صورت که کمپرسور آهسته راه اندازی شده و زمانی که به دمای تنظیمی سرعت نزدیک می شوند سرعت آن کم می شود تا دیگر نیازی به روشن و خاموش شدن های مکرر نباشد. میکروکنترلر معمولا به صورت پیوسته از دمای محیط نمونه گیری می کند و بیشتر باعث کنترل سرعت موتور می شود و روشن و خاموش شدن سیستم به ندرت اتفاق می افتد تا نیازی به انرژی اولیه استارت نباشد. این عمل باعث می شود در مصرف برق صرفه جویی شود و عمر دستگاه نیز افزایش یابد.

باید به این نکته توجه کرد در زمانی که دستگاه باید به صورت پیوسته و با حداکثر ظرفیت کار کند، به علاوه اینکه تعداد دفعاتی که کمپرسور خاموش و روشن می شود زیاد نباشد هر دو سیستم قدیمی و جدید دارای اینورتر با دور بالا و حداکثر کار می کنند و در عمل می توان گفت که در میزان مصرف انرژی آن گونه که شرکت های سازنده بیان می کنند نیست.

انواع کولرگازی

  • پنجره ای یا یک تکه
  • اسپلیت یا دو تکه
  • قابل حمل یا پرتابل
  • ایستاده
  • کانالی یا داکتی
  • مولتی وی یا چند شعبه

پنجره‌ای یا یک تکه

این نوع از کولرگازی دارای کندانسور است که در انتهای اتاقک و به سمت بیرون است. به علاوه اینکه یک فن کندانسور در پشت آن قرار گرفته است که هوا به وسیله آن دمیده شود و گرمای کندانسور را حذف می کند. این مدل از کولرگازی به این علت که ریموت کنترل ندارد و حالت گرمایشی نیز در آن وجود ندارد کمتر از سایر موارد استفاده می شود.

اسپلیت یا دوتکه

در این مدل کولرگازی از دو واحد مجزا ایجاد می شود. یونیت خارجی که شامل کمپرسور و کندانسور است در محیط خارجی ساختمان و یونیت داخلی که واحد تبخیر در آن است در محیط داخلی ساختمان نصب می شود. یونیت خارجی و داخلی به وسیله دو لوله مسی به یکدیگر وصل می شوند.

قابل حمل یا پرتابل

این نوع از کولرهای گازی معمولا در ظرفیت های پایین ساخته می شوند و دارای حالت گرمایش هستند. به علاوه اینکه دارای ریموت کنترل می باشند و در فضاهای کوچک یا اجاره ای موقت مورد استفاده قرار می گیرند. تمام بخش های کولرگازی در یک جا جمع شده اند و برای حالت سرمایش گرمای موتور به وسیله لوله خرطومی که در پشت دستگاه وجود دارد به بیرون منتقل می شود. گرمایش در این کولرها توسط هیتر است که هزینه زیادی دارد.

کولر گازی ایستاده

این نوع از کولرهای گازی دو تکه هستند به این معنی که شامل یک واحد خارجی و داخلی می شوند. پنل داخلی آن در داخل و پنل خارجی آن در فضای بیرون نصب می شود. این کولرها در دو نوع تک فاز و سه فاز تولید می شوند. کولرهای گازی ایستاده در سالن های وسیع و بسیار بزرگ مورد استفاده قرار می گیرند.

منبع : شما نیوز 

ویرا پارسیان ...
ما را در سایت ویرا پارسیان دنبال می کنید

برچسب : تعمیر کولرگازی , نویسنده : ویرا سرویس viraparsian بازدید : 156 تاريخ : دوشنبه 24 خرداد 1400 ساعت: 20:05